Det kan handla om att plocka fram det bästa ur den senaste Ferrari 488 Pistan, köra sextimmarsrace på ett regnigt Spa, eller berätta den underliga historien om den franska femtiotalaren Hotchkiss Anjou. Gänget som gör GranTurismo ryggar inte för något …


Gunnar Dackevall
Ansvarig utgivare

Har skrivit om bilar och motorcyklar sedan 1970-talet, på senare år främst i GranTurismo och dess föregångare Sportbilen, samt i ClassicBike. Har startat flera tidningar (Bike och auto motor & sport till exempel) och har kört såväl 24-timmars på Nürburgring som Carrera Panamericana i Mexiko. Senaste men garanterat inte sista tävlingsinsatsen var i Monte Carlo Historique 2015 med en Mercedes-Benz 220SE.

Telefon: 070-573 49 12
E-post: gunnar@gtmagazine.se

Robert Petersson
Chefredaktör

Har befunnit sig i epicentrum av svenska klassiker- och sportvagnssammanhang i mer än 35 år. Inledde sin journalistiska karriär på tidningen Automobil, där han sedermera blev chefredaktör. Samma position hade han på Classic Motor innan han blev redaktionschef för Auto Motor & Sport. Lever som han lär, vare sig det handlar om att tävla med en Fenmerca på Nürburgrings Nordslinga eller en Austin-Healey 3000 i Spa 6-timmars. Som avkoppling pysslar han med klassiker som Austin-Healey 100.

E-post: robertp@gtmagazine.se

Jonathan Darby
Art Director

Önskar att arbetskamraterna kunde intressera sig åtminstone lite grann för tabellerna i den europeiska fotbollsligan. Är trots en ickebilbakgrund passionerat intresserad av bilen som design- och kulturföremål. Att han har form- och färgkänsla betvivlar ingen som bläddrat i GranTurismo, det är Jonathan som ser till att ett plus ett blir tre när text och bild gifts samman.

E-post: jonathan@gtmagazine.se

Jan Rawensparr
Annons och Marknadschef

Högt tempo – både i jobbet och privat. Jan Rawensparr är GranTurismos man på fältet när det gäller att erbjuda attraktiva annonslösningar. Snabb i tanken, vilket även avspeglas i bildrömmarna: den japanska tvådörrarsvagnen som ständigt törstade efter större turboskovlar och högre laddtryck är visserligen såld, men har i rask takt ersatts av först en Porsche 911, en Cobra och en Nissan Skyline R34 …

Telefon: 0760-39 37 37
E-post: jan@gtmagazine.se


Peter Gunnars
Fotograf

En av landets mest erfarna och uppskattade bilfotografer som efter flera decennier i yrket fortfarande utvecklar sig och hittar nya vinklar. Var nära att svimma av upphetsning när han äntligen fick en Shelby Cobra Daytona Coupé i fotostudion (se GranTurismo 1/2011). Att det ”bara” rörde sig om en kopia hade ingen svalkande inverkan …

E-post: peter@gtmagazine.se

Eric Lund
Frilansskribent

Tillbringade många skollov (och ett förfärande antal skoldagar) på Teknikens Världs redaktion och har sedan dess inte kunnat släppa taget om vare sig motorfordon eller skrivdon. Har tillbringat yrkeslivet bland annat som redaktionschef på nämnda tidning, som motorreporter på Dagens Nyheter samt som chefredaktör för Automobil. Har aldrig tävlingskört, utöver att han under några år var Sveriges mest åksjuke rallykartläsare.

E-Post: info@ericlund.se

Kenny Bräck
Frilansskribent

Tidningsvärldens snabbaste testförare! Kenny rapporterar regelbundet och ger oss en unik inblick i vad som händer bland de snabba grabbarna och deras bilar.

Fredrik Huldt
Frilansskribent

Fredrik är killen som bränt mer gummi än Jeremy Clarkson. Men bakom den utåtagerande körstilen ni tidigare sett i tv finns ett riktigt proffs som kan mer om superbilar än de flesta.


Britta Rosander
Frilansskribent

Knappast någon är lika initierad som Britta Rossander när det gäller klockor och urtillverkning. I varje utgåva av GranTurismo skriver hon om de exklusiva, små tillverkarna likväl som de stora etablerade. Har varit chefredaktör för klock- och juvelbranschens tidning.

Fredrik Schelin
Frilansskribent

Fredrik är vår expert när det gäller vin och annat som hör livets goda till. Läs mer om Fredrik på hans hemsida.

E-post:
www.dinvinguide.se/fredrikschelin