Nyhetsbrev

* obligatoriskt fält

Hitta hit!

Plats: Gamla Bilfabriken i Nacka Strand

Saltsjöbanan från T-bana Slussen till Nacka C

Karta till Nacka Strand (Google Maps)

Plats: Eriksbergshallen, Göteborg.

Karta till Eriksbergshallen (Google Maps)

 

Öppettider

STOCKHOLM, Nacka Strand

Inbjudna fredagen den 7 nov 13.00-20.00

Publikdagar
Lördag den 8 nov 10.00-19.00
Söndag den 9 nov 10.00-18.00
Ta gärna båten från Nybrokajen till Nacka Strand!

 

GÖTEBORG, Eriksbergshallen

Inbjudna fredagen den 14 nov 13.00-20.00

Publikdagar
Lördag den 15 nov 10.00-19.00
Söndag den 16 nov 10.00-18.00
Ta gärna Älvsnabben direkt till Eriksbergshallen!


Pris

Entré 190 kronor.
Barn under 15 år i vuxens sällskap går in gratis.

.

 

Bokning av monteryta:

För bokning och information kontakta:

Jan Rawensparr

0760–393737

jan@rdmedia.se

 


STOCKHOLM 8–9 november
GÖTEBORG 15–16 november
• Boka datumen för Gran Turismo Expo 2014!
• Sverigepremiär: nya Audi TT!
• Träffa F1-föraren Marcus Ericsson!
• Fira Maserati 100 år!

– årets stora sportbilsmässa i Stockholm och Göteborg

Efter förra årets publiksuccé intar Gran Turismos exklusiva sportbilsmässa återigen Nacka Strand, Stockholm, och Eriksbergshallen i Göteborg. För fjärde året visas de dyraste, snabbaste och mest åtråvärda drömbilarna. I år med bland annat världspremiär för en ny svensk sportbil, Maseratis 100-årsjubileum, stor Formel 1-bilssalong, finbilspremiärer, lyxklockor och mycket mera.

 

Marcus Ericsson kommer till GranTurismo Expo 2014!

Marcus Ericsson kommer till GranTurismo Expo 2014.

F1-stjärnan möter fansen på Gran Turismo Expo!

Den första svensken på 23 år i Formel 1-racingen startade säsongen försiktigt, men har visat sig stark i spurten. Träffa vår första F1-förare på 23 år på Gran Turismo Expo i Göteborg.

Marcus Ericsson är den senaste i raden av svenska racerförare som har nått hela vägen fram till kungaklassen Formel 1. Det var på tiden – det var 23 år sedan Stefan Johansson klev ur en F1-racer för sista gången.

Marcus kommer från Örebro, precis som Sveriges mest framgångsrika stjärna i racingen genom alla tider: Ronnie Peterson. Närke har sedan dess fostrat en rad snabba förare, men ingen har nått hela vägen fram till F1.

De som såg Marcus in action i tonåren var övertygade om att det var något alldeles särskilt de bevittnade. Vår formelbilsstjärna på den amerikanska scenen, Kenny Bräck, tog Marcus under sina vingar och i snabb takt vanns den brittiska Formel-BMW-serien och japanska F3-mästerskapet, och Marcus befanns sig plötsligt i GP2, den förberedande klassen inför F1. Efter fyra år i klassen – minst ett år längre än plan – blev 2013 året då allt klaffade och Marcus hade slutit cirkeln. Sverige och Örebro var åter i F1.

Återkomsten sammanföll med den mest omtumlande ändringen av det tekniska reglementet genom alla tider. Hybridtekniken revolutionerade bilarna och motortillverkarna kom i otakt. Det blev lite av ett lotteri för teamen med motorleverantörerna.

Och Marcus team, Caterham, drog en nitlott.

Därför har Marcus första år i F1-sporten varit ”karaktärsbyggande”, om man ska uttrycka sig lite positivt. Men efter sommaren har det gått snabbt framåt, och örebroaren har lämnat både sin teamkamrat och de närmaste konkurrenterna bakom sig.

Hur nöjd är Marcus med sitt första år i F1? Hur går resan vidare?

Du som besöker Gran Turismo i Eriksbergshallen, Göteborg, har en unik chans att träffa vår F1-stjärna och ställa frågorna till honom själv. Och kanske få en autograf…

Kolla www.granturismoexpo.se för Marcus tider under mässan!

Audi TTS Roadster – kommer till GranTurismo Expo 2014!

Audi TTS Roadster - kommer till GranTurismo Expo 2014!

Det blir fest för alla älskare av Audi på Gran Turismo Expo i Stockholm och Göteborg i november, när den helt nya sportvagnen TT firar sin Sverigepremiär – den första i raden av flera premiärraketer på Sveriges största finbilsmässa.

Vid debuten som konceptbil 1995 belönades Audi TT för sin djärva form med en rad designpriser, och det är redan dags för den nya, tredje generationen, just presenterad i Paris, att få ta emot priser. Det är den revolutionerade förarplatsen, med de flesta funktioner styrda från ratten som på en formel 1-bil, och den stora digitala instrumentskärmen som helt ersätter de analoga instrumenten, som har blivit prisad för sin innovation. Audi kallar sin lösning för en ”virtuell cockpit”, där alla som har vuxit upp i tevespelens värld lär känna sig hemma.

Utvändigt har den tredje TT-generationen blivit lite mer kompakt och sportigare, och karossen är en lättviktskonstruktion gjord delvis i aluminium.

Både diesel- och bensinmotorer finns tillgängliga vid premiären, från 184 till 310 hästkrafter, med supersnål teknik hämtad från Audis framgångsrika Le Mans-bilar.

En rad andra heta Sverigepremiärer följer i kölvattnet på nya Audi TT.

 

Maserati Ghibli och Maserati Tipo 151

Maserati firar 100 år på Gran Turismo Expo 2014!

För fjärde året i rad tar Gran Turismo Expo med publiken på en drömresa bland världens allra finaste, dyraste och snabbaste bilar. Årets jubileumstema kretsar kring den 100-åriga legendaren Maserati och bland många av världens sportbilsklassiker och nyheter på mässan visas ikonen Tipo 151.

Maseratis 100-åriga historia är som ett bättre filmmanus – ett drama i bästa klass. Här finns alla ingredienser representerade – ond bråd död, finansiella katastrofer och karismatiska hjältar i överflöd – både bakom ratten och skrivbordet.

På Gran Turismo Expo i Stockholm och Göteborg i november firas det italienska märket med en kavalkad av unika klassiker och premiärfärska lyxvagnar. Bland många av världens supersportvagnar och sportbilsnyheter som visas på mässan märks kanske framförallt Maseratis låga ikoniska skapelse med namnet Tipo 151 – bilen som förkroppsligar det mesta av innehållet i varumärket.

Den tidiga 60-talssportvagnen är en mycket vacker, snabb och tekniskt avancerad bil framtagen i en extremt liten serie för racing, och typisk för allt Maserati företog sig de första 50 åren av sin livstid. Det handlade alltid om djärva projekt, höga insatser och formidabla maskiner – men också om motgångar och tragedier.

Exemplaret på mässan är en exakt kopia av den enda Tipo 151 som fortfarande existerar i världen, och den har byggts i Sverige av Magnus Ahlqvist, känd i hela vida världen för sin bilbyggarkonst.