10 bilar du inte får missa i Prins Bertil Memorial

Under Gärdesloppet den 20 maj kommer 80 bilar och förare att tävla i Prins Bertil Memorial på en 1,6 kilometer lång bana runt Djurgårdsfältet. Här får du chansen att se många klassiker. Gran Turismos Robert Pettersson tipsar om tio bilar att hålla lite extra koll på. (Och glöm inte kortegen som går genom Stockholm med start 9.00 i Hagaparken. Där ska 332 klassiker visa upp sig!)

Prins Bertil Memorial körs i totalt femton heat, och bilarna ska komma så nära en idealtid som möjligt.

Tävlingen är indelad i fyra klasser: Pre War (bilar fram till 1938), Classic (1939-1974), Youngtimer (1975-1986) samt KAK Ladies Cup (fram till 1986 med kvinnliga förare).

Bland förarna finns också flera kända namn, som en av Sveriges främsta filmfotografer och boxaren som blev TV-kock.

Startnummer 11. Åke Dalsbro. Studebaker Commander 1929.

Åke från Örebro är en av de stora profilerna inom bilhandlarbranschen och fordonshobbyn. Idag har han kanske inte så många klassiker kvar, men den läckra öppna Studebakern har han svårt att skiljas från.

Startnummer 13. Ocke Mannerfelt. Lagonda Rapier Special 1935

Ocke Mannerfelt är en av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika båtkonstruktörer, men alla kanske inte visste att han även är bilentusiast!

Han kör en liten Lagonda med en 1100-kubiksmaskin, en bil han för övrigt tävlar framgångsrikt med i Racerhistoriska Cupen på våra banor. Till årets säsong har twincam-motorn renoverats och lyssna gärna på hur vass den låter. Inte illa för en så liten maskin från 30-talet.

Startnummer 18. Victoria Elmgren. Veritas Rennsport 1950. (stora bilden i början av artikeln)

Veritas är en tysk racer baserad på BMW:s förkrigsmodeller. Just den här bilen skaffade legendaren Gunnar Elmgren som en hög delar och därefter har karosskonstnären Magnus Ahlqvist från Rydaholm återskapat skönheten. Efter Gunnars bortgång togs den över av dottern Victoria Elmgren som också kör den i loppet. För övrigt kan tilläggas att Victoria går i pappas fotspår och jobbar numera på bilimportorganisationen Bil Sweden.

Startnummer 21. Tom Thörn. Jaguar C-Typ 1952 (Replika).

Det kan tyckas konstigt att en kopia får vara med, men när den är korrekt tillåter det Internationella Bilsportförbundet till och med att man får tävla mot de gamla originalen med ett nybygge. Karlstadbon Tom Thörn har dessutom byggt den här själv, med benägen hjälp av den brittiske specialisten Aubrey Finburgh. Jaguar C-type var en av det tidiga 50-talets mest framgångsrika racersportvagnar med segrar i bland annat Le Mans 24-timmars. Tom har haft lite problem med bilen, men vi hoppas att den ska bli klar i tid.

Startnummer 38. Stefan Strigner, Porsche 356B, Karmann Coupé 1961.

Titta noga. Så här ser väl inte en Porsche 356 ut, eller …? Jo, om den är en Karmann Coupé, en modell som byggdes 1961 och 1962. Karosseritillverkaren Karmann använde cabrioletversionen som grund och svetsade därefter på den annars lösa hardtopen och hade med det skapat en coupé med bättre takhöjd över de små baksätena. En mycket udda modell.

Startnummer 41. Jörgen Persson. Alfa Romeo Giulietta Sprint 1962.

Bilen är visserligen en vacker modell, men i det här fallet är det föraren och ägaren som är speciell. Jörgen Persson är nämligen av Sveriges genom tiderna mest framgångsrika filmfotografer. Han filmade bland annat Elvira Madigan 1967 och är verksam än idag. På senare år har han blivit mer och mer intresserad av Porschebilar, men den kära gamla Alfan kommer forfarande fram vid särskilda tillfällen.

Startnummer 53. Johan Solman. Ferrari 275 GTB 1965.

Vi är nog många som höjt på ögonbrynen när vi skådat denna klassiska 60-talsracer på gatorna i Stockholm. Ägaren Ulf Randers är inte rädd att använda sin dyrgrip som har ett framgångsrikt förflutet. Får ni tillfälle så kolla in bakluckan, där står nämligen en lista på alla resultat. I Prins Bertil Memorial rattas klenoden av Uffes kompis Johan Solman, annars mest känd för sina Jaguarbilar.

Startnummer 54. Fred Petrini. Mercedes-Benz 230 SL 1965.

Mercedes berömda “Pagoda” är en av de utvalda modellerna i GranTurismos designtema, du kan se mer av temat i GranTurismo tält under Gärdesloppet. Den berömda formen skapades till stor del av fransmannen Paul Bracq som efter att ha givit form åt Mercedes 60-talsbilar gick vidare till BMW och präglades deras 70-tal. Idag är han mest verksam som konstnär.

Startnummer 66. Edward Niregård. Jensen FF 1967.

Trodde ni att Audi Quattro var den första fyrhjulsdrivna GT-bilen? Glöm det. Redan på 60-talet kom brittiska Jensen med sin FF där modellnamnet står för Ferguson Formula, man använde alltså Fergusons fyrhjulsdrivningssystem och dessutom låsningsfria bromsar från Dunlop, en konstruktion hämtad från flygindustrin. Det här vackert renoverade exemplaret körs av Edward Niregård som till vardags säljer Porschebilar, men även har koll på andra bilar.

Startnummer 87. Paolo Roberto. Alfa Romeo 1600 GTJ 1975.

Beskrivning av föraren, boxaren, kocken, med mera, är överflödig. Och det är klart att han rattar en Alfa Romeo!

Mer information om våra event
Senaste numret ute nu!